Friday, January 7, 2022

Chicago uppsatsformat

Chicago uppsatsformat



I dessa avseenden är Author-Date väldigt lik till exempel APA-stilen. Vad är skillnaden mellan fotnoter och slutnoter? Rapportera ett problem, chicago uppsatsformat. Användning av denna webbplats innebär att du accepterar våra villkor för rättvis användning. Som vi alla vet är att skriva uppsatser en ganska knepig uppgift, oavsett vad.





Hur mycket tar essäförfattare betalt per sida?



Chicago-formatet är en av de mest använda stilmanualerna. Den innehåller omfattande instruktioner för att formatera, hänvisa till och citera verk som borde publiceras, chicago uppsatsformat. I den här artikeln, chicago uppsatsformat, expertteamet från EssayPro kommer att dela uttömmande information om Chicago Manual of Style med en detaljerad guide om hur man formaterar ett papper i Chicago stil. Chicago Manual of Style är en sammanställning av formatering, hänvisningar och citeringsregler som tillämpas på verk skrivna på amerikansk engelska mestadels och publicerade i historiska eller samhällsvetenskapliga tidskrifter. Manualen skapades av University of Chicago Press och den första versionen släpptes i. För närvarande, när detta skrivs, är den på chicago uppsatsformat 17:e upplagan, chicago uppsatsformat.


Vi behöver bara dina papperskrav för att skriva ett originalpapper med korrekt formatering. Riktlinjerna chicago uppsatsformat denna formateringsstil utformades för yrkesverksamma inom samhällsvetenskap som publicerar sina artiklar i tidskrifter, tidskrifter, etc, chicago uppsatsformat. Ett alternativ till Chicago-stil som är mer anpassat för studenter och forskare är Turabian-format, chicago uppsatsformat. Den består av lite olika krav för att citera och formatera akademiska uppsatser. Denna stil gäller även för uppsatser skrivna inom samhällsvetenskap – i synnerhet: Historia, Business, chicago uppsatsformat, Konst etc.


I motsats till många andra format föreslår Chicago Manual of Style att författare använder två olika system för att citera källor: Notes-Bibliography System och Author-Date System. Metoden Notes-Bibliography kräver att numrerade fotnoter placeras i texten med förkortade versioner av citat längst ner på sidan. De fullständiga citaten samlas sedan på en separat bibliografisida i slutet av dokumentet. Denna metod för att dokumentera källor är den mest föredragna för dokument inom de humanistiska disciplinerna. Den andra metoden, Author-Date System, kräver att författare inkluderar citat inom parentes i texten efter ett citat eller annan lånad information. Varje citat måste ha en relevant post på en referenssida i slutet av artikeln.


Till skillnad från Notes-Bibliography-metoden tillämpas Author-Date System på uppsatser inom vetenskap och samhällsvetenskap. Som det sades är Chicago-formatet nära kopplat till en annan stilmanual som heter Turabian. Det är ett referens- och citeringssystem format utifrån Chicago-stilen. Detta format fick namnet chicago uppsatsformat dess författare - Kate Turabian, från University of Chicago. Detta format används oftast för att skriva uppsatser inom samhällsvetenskap, chicago uppsatsformat, till exempel ekonomi. I ett nötskal, Kate Turabian anpassade Chicago-stilen för studenter och forskare. Den största skillnaden är alltså att den turabiska stilen är enklare, kortare och innehåller färre krav.


Ändå skulle de flesta av riktlinjerna som gäller för pappersformatet Chicago vara desamma för ett papper i turabisk stil, så med hjälp av den här artikeln kan du skriva i båda stilarna. Vilka är huvuddelarna i ett papper i Chicago-format? Både Chicago- och Turabian-stilen innebär att författaren bör dela upp sitt dokument i tre delar: Titelsidans omslagssida Huvudtext och Bibliografi. Titelsidan, eller försättsbladet, är den huvudsakliga introduktionen till ditt arbete, och avståndet är dess avgörande aspekt. Du bör fråga din lärare om specifika detaljer om chicago uppsatsformat att strukturera din chicago uppsatsformat sida, men de allmänna riktlinjerna för hur chicago uppsatsformat strukturera ett Chicago-försättsblad är:.


Obs: Medan alla chicago uppsatsformat skrivna i Chicago-stil bör ha en titelsida, denna regel kanske inte alltid gäller för artiklar skrivna i turabisk stil. Men om din professor kräver att inkludera ett försättsblad gäller reglerna ovan också. Chicago Manual of Style föreslår en lista över allmänna krav som gäller för chicago uppsatsformat huvuddelen av texten:. Chicago Manual of Style ger inte författare några strikta regler angående formatet på rubriker och chicago uppsatsformat i dokumentet. Det föreslår dock några rekommendationer:. Till skillnad från Chicago Manual of Style ger Turabian fler rekommendationer för formatering av olika nivåer av rubriker och underrubriker. Att följa detta system är inte obligatoriskt, men rekommenderat.


I tabellen nedan kan du hitta en omfattande lista med formateringsrekommendationer för var och en av de tre rubriknivåerna:. Sättet du kommer att formatera varje Chicago chicago uppsatsformat citatet beror på vilket system du följer. Som redan nämnts, för Notes-Bibliography System, måste du sätta numrerade fotnoter. Vi kommer att ta upp det senare i vår artikel. Obs: Om du använder en Notes-Bibliography-metod sätts en chicago-citat i texten inom parentes endast när den följer direkta citat.


Om du parafraserar information måste du istället använda fotnoter. Blockcitat, även kallade utdrag, används för längre citat - fem eller fler rader eller över ord för prosa och två eller fler rader för poesi. Dessa citat måste formateras annorlunda. I Chicago Style Format är det bättre att använda ord istället för siffror för siffror som är lägre än När det gäller akronymer, förklara akronymer första gången du hänvisar till dem och ange vad de står för. Från och med den punkten bör du bara använda akronymen. Siffror eller akronymer bör inte skrivas i början av en mening. Du måste antingen skriva om meningen så att siffran eller akronymen visas någon annanstans, eller skriva ut hela frasen eller numret: Istället för "personer svarade på frågan" eller "Tvåhundra personer svarade på frågan" använd "Vi fick svar, chicago uppsatsformat.


Om du följer metoden Notes-Bibliography, innebär både Chicago och Turabian skrivstilar att du använder fotnoter eller slutnoter när du citerar en extern källa direkt eller inkluderar parafraserade chicago uppsatsformat. När du använder stilen Author-Date måste du tvärtom inkludera parenteser i texten för att citera dina källor. Fotnoter är anteckningar längst ner på varje sida. Varje fotnot i Chicagostil är numrerad och dess nummer ska motsvara numret efter ett citat, en passage eller omskriven information.


Chicago stil fotnoter kan utföra någon av följande roller:. Chicago slutnoter liknar i allmänhet fotnoter och tjänar samma syfte. Den enda skillnaden är att medan fotnoter placeras längst ner på en sida, samlas slutnoter in i slutet av ett kapitel, dokument eller artikel, chicago uppsatsformat. Slutnoter identifieras också i huvuddelen av texten med ett litet upphöjt nummer. Sedan, bredvid ett relevant nummer i slutet av artikeln, kan en författare ge en ytterligare förklaring. Oavsett om du följer metoden Author-Date eller Notes-Bibliography för att dokumentera källor, måste din uppsats ha en dedikerad sida som samlar alla dina referenser. I stilen Author-Date bör den här sidan ha titeln som referenser.


Och om du följer metoden Notes-Bibliography bör du namnge den som Bibliography. Här är några allmänna regler för att skapa citat enligt Chicago-stilen:. Nedan kan du hitta exempel på citat i Chicago-stil för olika typer av källor i Notes-Bibliography-systemet:. När du citerar en artikel, ange specifika sidor i fotnoten men ange hela sortimentet av artikeln i bibliografin. Onlinekällor inklusive vetenskapliga artiklar kan nämnas i texten eller som en anteckning och i sin tur utelämnas från chicago uppsatsformat bibliografi. Inkludera ett åtkomstdatum eller, om tillgängligt, ett datum då webbplatsen senast ändrades.


Förhoppningsvis kommer den här guiden att vara användbar för alla som står inför behovet av att skriva ett papper formaterat enligt Chicago Manual of Style. I den här artikeln, chicago uppsatsformat, vi har sammanfattat alla viktiga regler, rekommendationer, chicago uppsatsformat, och råd som behövs för att formatera dina papper rätt. Om du fortfarande är osäker på hur du ska hantera skrivandet i Chicago-stil kan du begära "skriv min uppsats åt mig" chicago uppsatsformat någon annan typ av hjälp såsom redigering och omskrivning av ett befintligt papper. Var tvungen att be om en revidering och jag fick även en revidering tillbaka i tid utan problem, chicago uppsatsformat. Bra jobbat. Hon följde alla instruktioner, och hon slutade till och med 5 dagar före förfallodagen. Hon är fantastisk!


Fantastisk omvårdnadshjälp på så kort tid. Expert gjorde jobbet korrekt. Jag kommer definitivt att använda henne igen. Jag kan inte ge tillräckligt med beröm för hur bra min 6-sidiga fallstudie blev! Mycket imponerad av svängen chicago uppsatsformat tid och den uppmärksamhet på detaljer som behövs för uppdraget. är nu tillgänglig. Writers Hur man beställer tjänster. Custom Writing Avhandling Skriva Forskning Uppsats Skriva Termin Uppsats Skriva Antagning Uppsats Skriva Uppsats Hjälp Uppsats Redigera Kurser Skriva Fysik Hjälp, chicago uppsatsformat. Köp en uppsats Gör min uppsats Collegeuppsats Hjälp Skriv om min uppsats Gör mina läxor Gör mina matteläxor, chicago uppsatsformat.


Logga in Bli medlem. Alla inlägg Allmänna guider. Slutsats Precis hypotes. Essäskrivande. Jämför och kontrastera uppsats Kreativ uppsats Kritisk uppsats Definition Uppsats Beskrivande uppsats DBQ Uppsats Exemplifierande uppsats Förklarande uppsats Expository Essay Gun Control Essay Illustration Uppsats Informativ uppsats Berättande uppsats Sjuksköterskeuppsats Åsiktsuppsats Personlig uppsats Övertygande uppsats Uppsats Uppsats Reflekterande uppsats SAT Reflektion Uppsats. Forskningsdokument Översikt Forskningsuppsats Slutsats Forskningsuppsatsformat Forskningsuppsats MLA-format Forskningsförslag. Litteraturrecensioner. Heart of Darkness Sammanfattning Hål Sammanfattning Othello Sammanfattning Pride and Prejudice Sammanfattning To Kill a Mockingbird Sammanfattning Wuthering Heights Sammanfattning A Clockwork Orange Sammanfattning Lord of The Flies Sammanfattning.


Formatera stilar. MLA Citation APA Citation Guide AMA Citation Format Bluebook Citation Harvard Style Citation. MLA-format APA-format ASA-format IEEE-format Chicago Style-format. Övertygande essäämnen Filosofi Pappersämnen Forskningspappersämnen. Andra artiklar. Lista utbildning på ett CV trovärdiga källor för forskning Hur man övervinner skribentens blockeringar av skiljetecken. Typer av meningar Skriva i kursiv Skriva i kursiv. Skriven av. Behöver hjälp med formatering?





disposition av utvärderingsuppsats



Du inramade uppsatsen med egna tankar och slutsatser som din professor tyckte var intressant. Din uppsats är original och har en personlig touch. Men varför misslyckades du med att få A? Tja, problemet kan vara i bristande överensstämmelse med referensstilen. Många elever föredrar att ägna ingen eller väldigt lite uppmärksamhet åt referensstilen. Detta är det vanligaste men ändå allvarliga misstaget. Dessutom är det väldigt nedslående att få ett lägre betyg bara för att du missat flera utrymmen eller citerat författare i din uppsats på ett olämpligt sätt. Naturligtvis känner studenter utan erfarenhet av uppsatsskrivande ganska obekväma när de måste skriva uppsatser i enlighet med en viss referensstil. Därför borde de få några provuppsatser. Det är mycket viktigt att få ett exempel i Chicago-stil som kommer att användas som en guide för att skriva en egen uppsats.


Var försiktig och använd endast pålitliga källor. Du kan lita på uppsatsskrivande företag med utmärkta recensioner och stor erfarenhet. Ett varningens ord. Ibland kan Chicago stil ha andra krav. Så, reda ut det här problemet med din professor eller utvärderare. Uppsatsformatet i Chicago-stil måste ha 3 huvudavsnitt 1. Huvudinnehåll — Detta är huvuddelen av verket. Stödjande innehåll. Det finns flera viktiga referensstilar som används i akademiskt skrivande. Dessa är MLA, APA, Chicago och Harvard. Chicago stil är mycket populär bland högskole- och universitetsstudenter. En av dess mest framträdande egenskaper är användningen av fotnoter. Så om du fick i uppdrag att skriva en uppsats i Chicago-stil måste du kontrollera kraven på denna referensstil för att kunna skriva en trevlig uppsats eller forskningsuppsats.


Lyckligtvis finns det ingen brist på information om denna fråga på Internet. Så du kan besöka webbplatser för företag som skriver uppsatser och onlineuppslagsverk för att få all information om Chicago-stil du behöver. Du bör komma ihåg att varje mindre misstag kommer att räknas, så du måste vara mycket uppmärksam och noggrann. Några egenskaper hos denna stil är: 1. Själva texten är dubbelt spridd och i punkttypsnitt. Blockcitattecken är indragna och med enstaka mellanrum 3. Fotnoter, slutnoter och bibliografier är också enkla avstånd 4. Sidnummer i det inledande innehållsavsnittet använder romerska siffror. Resten av arbetet använder arabiska siffror. Sidnumreringen återställs till 1 efter de inledande sidorna.


Sidnummer i huvudsektionen. De är normalt centrerade horisontellt i botten. De andra sektionerna har också sina sidnummer centrerade horisontellt överst. Kapitelnummer särskiljs från normala sidnummer genom att återges med versaler på romerska. Som redan nämnts är en välkänd egenskap hos uppsatsformat i Chicago-stil användningen av fotnoter och slutnoter. Denna skrivstil är gynnsam för forskningspappersämnen där författaren behöver inkludera omfattande kommentarer om delar av texten.


Sådana förtydligande stycken om de placeras direkt längs textens linje utgör avbrott i tankeflödet och äventyrar bokens sammanhållning. Fotnoter finns på sidan där det hänvisas till med en upphöjd symbol eller siffra i texten. Fotnoten kan löpa över till nästa sida. Fotnotsavsnittet särskiljs normalt av en horisontell linje från själva texten. Slutnoter är fotnoter som samlas in i slutet av ett avsnitt av eller själva artikeln. Allt detta kan vara tufft arbete för en nybörjare. Du skulle normalt behöva expertråd för att framgångsrikt slutföra din första uppsats eller avhandling i Chicago-stil. Det här är precis den typ av konsulttjänst som ProfEssays. com skapades för att ge — ladda ner våra exempelforskningsartiklar gratis.


Med Professay är det enkelt att få rätt konsult för att hjälpa dig om du ska börja eller avsluta din anpassade uppsats. Din integritet är skyddad och dina behov och krav uppfylls. Dessutom garanteras produktens kvalitet och originalitet. com är ditt bästa val för topp akademiskt innehåll. Vi erbjuder kompletta mallar, dispositioner för uppsatser och förslag på uppsatsämnen. En mycket viktig tjänst du kan få från Professay. com letar efter oavsiktligt plagiat. Det strävar efter att öka litterär uppskattning och talang hos alla. För att se en jämförelse sida vid sida av de tre mest använda citeringsstilarna, inklusive ett diagram över alla CMOS-citeringsriktlinjer, se citationsstilsdiagrammet.


Till skillnad från många citeringsstilar ger CMOS författare två olika metoder för att dokumentera källor: Author-Date System och Notes-Bibliography NB System. Som namnet antyder använder Author-Date citat inom parentes i texten för att referera till källans författares efternamn och publiceringsår. Varje hänvisning inom parentes motsvarar en post på en referenssida som avslutar dokumentet. I dessa avseenden är Author-Date väldigt lik till exempel APA-stilen. Däremot använder NB numrerade fotnoter i texten för att hänvisa läsaren till ett förkortat citat längst ner på sidan. Detta motsvarar ett mer fullständigt citat på en bibliografisida som avslutar dokumentet.


Även om de allmänna principerna för citat är desamma här, är själva citaten formaterade på ett annat sätt än de visas i Author-Date. Om du använder CMOS för skola eller arbete, glöm inte att se till att du använder din organisations föredragna citeringsmetod. För exempel på dessa två olika stilar i aktion, se våra CMOS-exempelpapper:. För mer information om fotnoter, se CMOS NB Sample Paper. Även om The Chicago Manual of Style inte innehåller ett föreskrivet system för formatering av rubriker och underrubriker, ger den flera rekommendationer. Kör in i början av stycket ingen tom rad efter , fetstil eller kursiv stil, versaler i meningsstil, slutpunkt.


Detta innebär att de flesta citat nu börjar med titeln på resursen, snarare än bidragsgivarnas namn. Tryckår. Hitta information För Hitta information För akademiker Antagning Aktuella studenter Friidrott Om Karriärer Blivande studenter Forskning och partnerskap Snabblänkar Ansök Nyheter President Butiksbesök Ge akut. Purdue Online Writing Lab College of Liberal Arts. Writing Lab Purdue OWL Research Kontakt Webbkarta. Forskning och citering Chicago Style CMOS-formatering och stilguide.

No comments:

Post a Comment