Friday, January 7, 2022

Uppsats om äldre

Uppsats om äldre



Fall är en av de farligaste upplevelserna en äldre person kan drabbas av Owen, uppsats om äldre, och därför är det viktigt inte bara för dem att vara medvetna om farorna runt dem utan också för andra som bryr sig om dem eller som känner dem att vara medvetna om hur vi kan hjälpa till att förebygga fall American Institute of Uppsats om äldre Foundation, Missbruk och äldre: unika frågor och bekymmer. De störningar och sjukdomar som är relevanta för denna population inkluderar bland annat depression, demens, lätt kognitiv funktionsnedsättning MCI … Referenser American Psycholgical Association APA Hämtad från: www. Kolla in det! Glömt ditt lösenord? Rusmedelsmissbruk bland äldre vuxna: En guide för socialtjänstleverantörer.





Uppsats om varför vi bör respektera äldre



Fallstudie för äldreomsorg Att skriva ut en patient från sjukhus är vanligtvis en komplex process som omges av många utmaningar. Därför bör en lämplig utskrivningsplan upprättas så att återinläggning på sjukhus kan undvikas. Som case manager för Mr. Trosakfallet finns det flera sjukvårdsfrågor som bör tas upp när man arbetar med en tvärvetenskaplig plan för att fastställa den mest lämpliga utskrivningsplanen för Mr. Dessa vårdfrågor inkluderar läkemedelshantering, möten, arten av patientens nuvarande hem och lämplighet för patientens tillstånd och uppsats om äldre vård, uppsats om äldre. Det är viktigt att ta itu med alla dessa frågor när man bestämmer en lämplig utskrivningsplan för den äldre patienten.


Detta beror på att alla dessa frågor är viktiga och om de inte åtgärdas på lämpligt sätt kan patienten så småningom hitta tillbaka till sjukhuset. Den utskrivna patienten bör ha adekvat hjälp från familjen eller annan... Referenser Alpher, E. Sjukhusutskrivning. Guide för utskrivning från sjukhus till hem. Hämtad 13 november från nextstepincare. Många upplever depressioner och plötsliga humörsvängningar. Missbruk av droger - receptbelagda eller olagliga - kan också leda till desorientering, minnesförlust och att få nya svårigheter att fatta beslut Blow Med tanke på dessa effekter är erkännandet av drogmissbruk bland den äldre befolkningen en ganska viktig uppgift. Erkännandet av dessa symtom kompliceras dock av det faktum att många medlemmar av den äldre befolkningen redan tar ett antal receptbelagda läkemedel.


Symtomen på drogmissbruk efterliknar också de vid många sjukdomar som ofta är förknippade med åldrande. Detta gör korrekt erkännande och behandling av drogmissbruk ännu viktigare, uppsats om äldre. Men när sådana symtom upptäcks är det viktigt... Verk Citerad Benshoff, uppsats om äldre, John J. et al. Levin, S. Rusmedelsmissbruk bland äldre vuxna: En guide för socialtjänstleverantörer. Rockville, MD: Narkotikamissbruk uppsats om äldre Mental Health Services Administration.


Mersy, uppsats om äldre, David. Äldrevård i Amerika: En jämförelse med Englands Healthcare System Healthcare in America vs, uppsats om äldre. Sjukvård i England Olika länder har olika sjukvårdssystem över hela världen och systemen är inställda på att gynna lokalbefolkningen med bästa möjliga vård som skulle dikteras av budgetanslagen och stöds av ekonomin och BNP för de särskilda nationerna. Det finns olika delar av hälso- och sjukvårdssystemet som försöker tillgodose varje del av befolkningen och denna uppsats kommer specifikt att behandla hälso- och sjukvårdssystemen i uppsats om äldre U.


Och i England, särskilt riktat till de äldre i samhället. Det kommer att titta på sjukvårdssystemet som råder i USA. Och grundsatserna som definierar det såväl som systemet som råder i England, då gör tidningen jämförelser av de två systemen samt belyser skillnaderna som det finns mellan... Referenser Advanta Home Care, East Vs. West: Hur vi behandlar våra äldre. Munhälsoämnen: Medicaid och Medicare. Amerikaner som lever längre, åtnjuter bättre hälsa och välstånd, men viktiga skillnader kvarstår, säger Federal Report. Fungerar Affordable Care Act? Äldreomsorg Vuxna barn och äldreomsorg Kommentar av Sabina: Vuxna barn och äldreomsorg Vilka är några av uppsats om äldre problem som vårdgivare möter?


Med framsteg inom modern medicin lever våra äldre befolkningar mycket längre. Familjemedlemmar som tar hand om sina äldre föräldrar möter många olika problem. Några av de största problemen som vårdgivare möter är de ekonomiska påfrestningarna och känslomässiga påfrestningar som är involverade i att ta hand om en äldre förälder. Sjukvård är extremt dyrt, även med användning av Medicare finns det fortfarande utgifter för medicinsk vård och recept. Vuxna barn som bryr sig om föräldrar, uppsats om äldre, som är funktionshindrade eller kroniskt sjuka kan uppleva många olika nivåer av stress och känslor. Det finns en hög stressnivå förknippad med att ta hand om en förälder med en kronisk sjukdom. Karriärmål kan också bli lidande för vårdgivaren.


Många vårdgivare måste byta jobb eller till och med lämna... Referens ArgiLife Hjälper när hälsan sviker. Familj och konsument Uppsats om äldre. Äldre stereotyper i media I det västerländska samhället idag har det funnits en överväldigande tendens till en oro för att förbli så ungdomlig som möjligt så länge som möjligt. Även om detta sträcker sig mot egenskaperna energi och vitalitet, ligger huvudfokuset i denna drivkraft på utseendet. Särskilt i det amerikanska samhället har media både uppmuntrat och uppsats om äldre denna trend. Reklam, gratulationskort och till och med tecknade serier framställer ofta äldre människor som svaga, dumma och värda lite mer än att tillhandahålla lite hånfull underhållning för de yngre generationerna.


Samtidigt som massmedia har förbättrat sina bilder av de äldre som medborgare värda respekt, uppsats om äldre, det finns fortfarande många bilder som uppsats om äldre till den allmänna drivkraften mot att förbli unga och fysiskt attraktiva Vickers, uppsats om äldre, Vickers noterar att stereotyper förekommer i alla typer av medier, inklusive tv, serier och tecknade serier. Ett exempel på den tecknade genren är online... Referenser Aha Jokes. com Ärlighet på Internet. html Kingsley, D. 29 nov, Stereotyping av äldre. Tallgrass-aktivisten. Åldrande och media: Igår, idag och imorgon. Californian Journal of Health Promotion, Vol. pdf Var är nötköttsreklamen. Hämtad från: www.


Äldre befolkning med diabetes ÅLDER Uppsats om äldre Äldre diabetesepidemiologi: Definition och beskrivning Epidemiologi är studiet av fördelningen och faktorerna uppsats om äldre hälsotillstånd i särskilda populationer och dess tillämpning på kontroll av dessa hälsotillstånd NCCDPHP, Den kortaste beskrivningen av epidemiologernas arbete är att de räknar och jämför data om fall av sjukdom eller skador i en given population, uppsats om äldre. Sedan jämför de dessa uppgifter uppsats om äldre andra eller andra befolkningsgrupper.


Från jämförelsen bildar de slutsatser om mönster för att avgöra om ett visst problem existerar. Om och när de drar slutsatsen att det finns ett problem, använder de insamlade data för att fastställa orsaken, överföringssätten, troliga faktorer för mottaglighet, exponering eller risk och andra potentiella miljöfaktorer. Vad en läkare gör med en enskild patient, gör en epidemiolog mot en hel befolkning. andra av dem testar sina respektive hypoteser... Hälsa, förebyggande och friskvårdsprogram. Administration om åldrande: Department of Health and Human Services. Förstå den epidemiologiska triangeln genom infektionssjukdomar. Kropp och själ: Centers for Disease Prevention and Control.


pdf Cadena, C. Kronisk diabetes hos äldre: effekterna av behandlingsutbrändhet. Äldre diabetiker Äldre spansktalande diabetiker Diabetes är ett verkligt problem som drabbar en betydande del av vår befolkning. Dödsfrekvensen i samband med diabetes fortsätter att stiga årligen, medan dödligheten för andra sjukdomar fortsätter att minska ADA, diabetes är en försämring i människokroppen som hindrar kroppen från att omvandla glukos till energi. Enligt CDC har nästan 26 miljoner amerikaner diabetes och 79 miljoner vuxna har prediabetes CDC. Detta är ett allvarligt problem och behöver ytterligare forskning. I det latinamerikanska samhället är diabetes en stor hälsoskillnad. Detta problem måste analyseras och åtgärdas.


Det finns ett definitivt behov av att utbilda denna befolkning om effekterna av diabetes. Att utbilda denna befolkning om... Referenser ADA. Prevalensen och hälsobördan av självrapporterad diabetes hos äldre mexikansk-amerikaner: fynd från de latinamerikanska etablerade populationerna för epidemiologiska studier av äldre. American Journal of Public Health. Diabetes och Amerika. Blodsockerkontroll och insulin. Författarna till denna forskning studerade individer mellan 65 och 89 år under en femårsperiod.


De kallade undersökningen "Advanced Cognitive Training for Independent and Vital Elderly"-studien ACTIVE - och resultaten indikerar att "kognitiv reserv återspeglar ihållande tidigare skillnader i kognitiv funktion" i motsats till de differentiella frekvenserna av "åldersassocierade kognitiva försämringar" " Tucker-Drob, sid. Dessutom ger författarna ett par slutsatser som är mycket relevanta för äldrefrågor. En, formell utbildning som uppnåtts under uppväxtåren är inte direkt relaterad till "hastigheter av nedgång i kognitiv funktion senare i livet". Och två, att få en bra utbildning "influerar tillfälligtvis kognitiva förmågor" under ungdomliga år och "dessa fördelar verkar bestå ... till sen vuxen ålder.





leder tristess till problem uppsats



säg, ett problem som har riktat fokus på samma plan som mänskliga rättigheter, genus, jämställdhet och åldrande av befolkningen. Detta är ett aktuellt fokus och oro, eftersom det under det kommande decenniet kommer att finnas ett aldrig tidigare skådat antal äldre över hela världen, och särskilt i Amerika, vilka är... Dessutom kan det faktiskt sänka försäkringspremierna, särskilt för äldre, eftersom försäkringsbolagen kan vara säkra på att de äldre förarna de försäkrar verkligen fortfarande kan köra säkert. Dessutom kan skapandet av federal lagstiftning för staterna bara rädda liv - inte bara för äldre förare, utan för andra som kommer i kontakt med dem.


Studier visar att "för varje mil de kör är det mer sannolikt att personer som är 75 år eller äldre skadas allvarligt eller dödas i en bilolycka än förare i någon annan åldersgrupp förutom tonåringar. McKnight Sålunda är äldre förare en fara för sig själva och är mer benägna att skadas på grund av sin alltmer svaga hälsa, men de är också en... Referenser Författare ej tillgänglig. htm McKnight, en. Mercier, Cletus R. Bromsar på äldre förare. Äldre och deras risk för depression Fram till nyligen betraktades inte geriatrisk depression som en medicinsk diagnos, men med äldres självmordsfrekvens som den högsta i landet har den nu hamnat i framkanten av medicinsk forskning. Det finns många orsaker till depression hos vem som helst, i alla åldrar, men det verkar plåga äldre i mycket högre takt.


Detta beror på en mängd olika anledningar. En faktor är hälsotillståndet hos äldre personer som i slutändan blir offer för en medicinsk åkomma vid sextiofem års ålder. Detta ökar risken för depression avsevärt. En annan viktig orsak till geriatrisk depression är förlusten av en make, där bortgången av vår partner blir en så traumatisk upplevelse att tillbakadragenhet, förnekelse och i slutändan depression tillgrips. Det har nyligen erkänts att sömnlöshet är en annan orsak till geriatrisk depression, ofta diagnostiserad som en... Bibliografi Balzer, D. DuPage County Health Department. DuPage County Health. Forskning har dock visat att detta är en allvarligare fråga än man tidigare trott.


Ny forskning som använder rekonstruerade exponeringshistorier antydde ett tydligt samband mellan exponering för tungmetaller, inklusive bly, och Parkinsons sjukdom. Under en period var bly en vanlig ingrediens i färger och andra byggmaterial. Studier tyder också på att det inte krävs mycket giftig metall för att lagra i benet och orsaka hälsoproblem senare i livet. Yach, D. En av de mest synliga problemen som äldre vuxna står inför är fetma. Läkare, forskare, forskare är alla överens om att det finns en fullständig koppling mellan vad vi äter och dricker och konsekvenserna för vår allmänna hälsa. Man behöver bara titta i tidningen, tidskrifterna, matbutiksgångarna eller popup-annonser för att se tusentals... Och jag. Gan, W. Långvarig exponering för trafikrelaterade luftföroreningar och risken för sjukhusvistelse och dödlighet i kranskärlssjukdom.


Miljöhälsoperspektiv. Nemerogg, C. Det märkligt starka förhållandet mellan kardiovaskulära. äldre persons händer berättar livets historia. Varje fläck, varje spricka, varje rynka är ett minne. Det minnet är permanent etsat i dessa händer, som sträcker sig ut och berör världen. De där händerna skrämmer mig först. De påminner mig om att jag kommer att bli gammal en dag också. Sedan inser jag att de där händerna försöker säga mig något. Jag tittar på mina egna händer och försöker lyssna. När jag återigen tittar på den äldre personens händer ser jag dåtid, nutid och framtid vävda samman i historien om tiden. Hon är ett spädbarn som kryper på golvet. Hennes händer sträcker sig ut för att röra vid ett föremål som pappa dinglar framför hennes ögon.


Det gör ett roligt ljud. Hon håller en hand på golvet och sträcker sig mot föremålet, öppnar och stänger näven. Pappa låter henne röra vid den. Objektet är runt och slätt. Äldre kvinnor som diagnostiserats med ospecifik bröstsmärta kan ha ökad kardiovaskulär isk" är kortfattat, men det förmedlar forskningens omfattning med några få ord. Den ger de tre huvudvariablerna som artikeln bygger på. Sammanfattningen innehåller alla de viktigaste avsnitten i uppsatsen och leder publiken ordentligt in i studien. Varje avsnitt får en behandling i två meningar som förklarar syftet med artikeln, dess metod och resultat.


I grund och botten säger artikeln att eftersom kvinnor är mer benägna att få ospecifik bröstsmärta måste det göras en del forskning som undersöker om kvinnor, som också löper en större risk för hjärtsjukdomar, som har bröstsmärtor är mer benägna att få hjärt-kärlproblem. Problemet har betydelse för omvårdnad eftersom sjuksköterskor kommer att vara de första att höra om denna typ av bröstsmärtor, och med... Referens Robinson, J. Äldre kvinnor som diagnostiserats med ospecifik bröstsmärta kan löpa ökad kardiovaskulär risk. Journal of Women's Health Larchmont , 15 10 , I början av nittonhundratalet var den genomsnittliga amerikanska livslängden 46 år; nu är det 77 år. En statlig studie förutspådde att den "naturliga" livslängden i slutändan skulle stiga till den otroliga nivån 65 år.


När social trygghet antogs användes denna uppskattning som grund för att sätta den federala pensionsåldern till Lagstiftare antog att social trygghet skulle vara ekonomisk eftersom de flesta människor skulle dö utan att någonsin få en förmånskontroll. Istället har amerikaner idag i genomsnitt ett extra decennium av livet utöver vad experter trodde skulle vara det biologiska maximumet. Referenser Boomers saktar ner, men kommer inte att sluta; Aktiva hobbyer Deltidsarbete, volontärarbete för att fylla pensionsår. Washington Times, sid. Dart, J. Trosbaserad ledare. Det kristna århundradet, , 9. Environmental Reality: A Godbit från en Bradley-föreläsning vid American Enterprise Institute, där Gregg Easterbrook förhandsgranskade sin kommande bok, Progress Paradox. The American Enterprise, 14, Lamm, R. The Challenge of an Aging Society: The Future of U.


Hälso- och sjukvård måste involvera någon form av ransonering, argumentera för en före detta guvernör och en medicinsk-politisk forskare. Problemet är inte bara hur man kontrollerar kostnaderna, utan hur man uppnår social rättvisa. The Futurist, 39, I detta avseende tillägger Sheve att "För dessa människor kan stödboende vara svaret. Assisterade boenden fyller ett gap mellan fullständig självständighet och vård dygnet runt. Det är ett alternativ för dem som är "för det mesta kapabla" och som fortfarande vill och kan säkert leva med en hög grad av frihet och oberoende" para. Inte överraskande är kontinuumet av vård som krävs för äldre nära förknippat med åldern, med äldre individer som kräver högre vårdnivåer som visas i figur 2 nedan.


figur 2. Andel äldre i USA. behöver hjälp med vardagsaktiviteter efter åldersgrupp Källa: Baserat på data från U. med vårdlyftar. htm Som svar på den växande äldre befolkningen finns det för närvarande mer än 23 långtidsvårdsinrättningar av någon typ i USA som ger vård till mer än en miljon och en halv äldre invånare, och antalet... Referenser Hjälpt boende. Department of Health and Human Services. Bucher, S. Att åldras självständigt: Boende och rörlighet. Care Management Journals, 6 2 , Chesser, D.


En ekonomiskt säker framtid: Vårdförsäkringens roll. Journal of Accountancy, 6 , äldre i American Society. Med hjälp av en bok av Tracy Kidder som heter Old Friends får läsaren av denna tidning en detaljerad översikt över vad olika äldre problem är. Sociala relationer, läkare och patientbehov samt samtal om äldreboende ingår. Idag lever vi längre än någonsin tidigare och vi har en förstklassig livskvalitet samtidigt som vi gör det. Läkare kan laga och bota problem som skulle ha dödat oss för 50 år sedan. Med den ökade livslängden kommer en ny uppsättning problem för samhället eftersom den geriatriska befolkningen växer i antal varje år.


Även om det är uppmuntrande att vi nu kan införliva långsiktiga planer för våra liv långt in i våra gyllene år, kommer förmågan att göra det med sina egna problem. Dessa kan inkludera heltids-, deltids- eller kontraktsproffs Cefalu, Det finns vårdhem som ger total vård inklusive att utveckla ett socialt liv för sina invånare. De anställer en aktivitetsledare som planerar utflykter, spelkvällar, danser och andra evenemang för att uppmuntra social interaktion. Dessutom finns det äldrecenter över hela landet som ger samma typ av vård för dem som fortfarande bor hemma. Den sociala isoleringen av äldre är ett av de största hindren som vi måste övervinna om vi vill att livskvalitet ska hålla jämna steg med mängden liv i framtiden.


Förändringar i de ekonomiska kraven på fattigdom innan antagning måste åtgärdas, liksom uppsökande program för dem som fortfarande bor hemma men är isolerade. Det är viktigt att vi tar itu med dessa frågor med brådskande och kompetens för det kommer inte att dröja länge förrän vi befinner oss i denna population och utvärderar alternativen. äldre som behandlas i födosökssamhällen? Finns det någon variation, eller anses de gamla vara värdelösa. Sättet som äldre behandlas i ett visst samhälle varierar i enlighet med de seder och realiteter som varje enskilt samhälle står inför. Denna uppfattning gäller födosökssamhällen, där människor jagar och samlar mat också. I de flesta samhällen behandlas äldre med respekt för det enkla faktum att de har levt länge, har lärt sig och kan lära ut mycket och har tagit hand om andra större delen av sitt liv.


Det finns en viss variation i hur äldre behandlas i födosamhällen, vilket är beroende av de mest relativa faktorerna för det samhället. Det finns vissa samhällen där de äldre anses vara värdelösa enheter som inte kan jaga eller samla. Detta uttalande är sant för vissa ursprungsbefolkningar i områden i Alaska,... Genom att tillåta vårdpersonal att utbilda patienter om frågor som rör deras hälsa, hjälper programmet till att förebygga eller åtminstone minska sannolikheten för vissa typer av hälso- och säkerhetshot. På liknande sätt, genom att tillhandahålla ett läkemedelsgenomgångssystem och fortlöpande övervakning av kroniska sjukdomar och symtom, gör programmet det möjligt för invånarna att få lämplig intervention i ett så tidigt stadium som möjligt av sjukdomen snarare än efter att akuta symtom uppenbarar sig och komplikationer utvecklas som kräver mer allvarliga former av intervention.


Uppenbarligen är bilden som presenteras av programmet som beskrivs i artikeln en positiv situation som visar några av de mest meningsfulla sätten att vårdgivare kan främja och hjälpa till att upprätthålla människors hälsa i utsatta befolkningsgrupper vars medlemmar vanligtvis får färre än alla hälso- och hälsorelaterad service som de faktiskt behöver för optimal hälsa, säkerhet och välbefinnande. Men en annan liten del av artikeln illustrerar... Referens Aselton, P. Detta projekt kommer att tillhandahålla en lektionsplan som sjuksköterskor kan implementera med hjälp av en lärandecentrerad instruktionsmetod för att hjälpa patienter med kronisk hjärtsvikt korrekt och effektivt tillämpa egenvård. Bakgrund För närvarande finns det ett behov av bättre egenvård bland patienter med kronisk hjärtsvikt, vilket framgår av Dickson och Riegel och Harkness, Spaling, Currie, Strachan och Clark, eftersom egenvård kan hjälpa patienter att ge mer effektiv lindring och hantera sin egen hälsa.


Referenser Bartholomew, L. Se, upptäck, tänk och agera: Utvärdering av datorstödd undervisning för att förbättra självhanteringen av astma hos barn i innerstaden. Patient Education and Counseling, 39 2 , Bastable, S. Sjuksköterska som pedagog, 4:e uppl. Dickson, V. Lär vi ut vad patienter behöver veta? Bygga färdigheter i självvård av hjärtsvikt. Dobbs, D. Vackra hjärnor. National Geographic, 4 , Emory Healthcare. Hjärtsviktsstatistik. html Halstead, J. Sjuksköterskeutbildares kompetens: Skapa en evidensbaserad praktik för sjuksköterskeutbildare. New York, NY: National League for Nursing. Harkness, K. En systematisk genomgång av egenvårdsstrategier för patientens hjärtsvikt. Journal of Cardiovascular Nursing, 30 2 , Jensen, E.


Undervisning med hjärnan i åtanke 2nd ed. Alexandria, VA: Association for Supervision and Curriculum Development. Ålderism kan dock i grunden definieras som att stereotypa eller diskriminera andra baserat på deras ålder. I de flesta fall hänvisar ålderism till dålig behandling av äldre eller äldre men det kan också hänvisa till fördomar mot unga i vissa fall. Några av de vanligaste fördomarna förknippade med ålderism, inklusive tron ​​att äldre människor inte kan bidra till samhället, betrakta äldre som långsamma och inaktiva och att se dem som personer med dåligt minne. Även om vissa av dessa problem återspeglar äldre människors erfarenheter, kan de användas för positiva eller negativa stereotyper av den äldre befolkningen. Ett exempel av…. Referenser Gendron, T.


Ålderismens språk: varför vi behöver använda ord försiktigt. Gerontologen, 56 6 , Iversen, T. En konceptuell analys av ålderism. Nordic Psychology, 61 3 , Utdraget av ovanstående resultat som forskare inom området nått, har speltillverkningsföretag utvecklat och släppt flera typer av spel som syftar till hjärnträning, till exempel Brain Age, Brain Challenge och Big Brain Academy. Bland de förväntade fördelarna med sådana spel är förbättrade kognitiva funktioner, till exempel återkallelse, bearbetningstakt, exekutiv funktion och koncentration, ofta indikerat med termen "överföringseffekt". Detta forskningsprojekt syftar specifikt till att undersöka...


De flesta av narkotikareklamerna visar också äldre med hälsoproblem och som behöver hjälp från andra. Dessutom är det sällsynt att se en äldre tävlande i ett spelprogram eller intervjuas på nattnyheterna, och de flesta reklamfilmer har unga, friska och mycket vitala och attraktiva unga människor. När äldre presenteras är det mest med hälsoproblem och problem. Vissa situationskomedier skildrar äldre i ett bättre ljus. Till exempel, i "Everybody Loves Raymond" framställs de två äldre skådespelarna, Peter Boyle och Doris Roberts, som arga och excentriska, som många äldre avbildas på TV, men de är också kärleksfulla, om än irriterande, föräldrar. De är också roliga och varma, och har en mogen relation på skärmen. De är roliga, men de ger också värme till showen och stor karaktär.


Det verkar inte som om de var helt positiva, men de är verkligen... Att förebygga fall: Ett program för att ta itu med äldre fall med hjälp av utbildningsstrategin Målet med detta program är att förhindra att äldre personer råkar ut för fall, vilket kan ha allvarliga konsekvenser för deras hälsa. Fall är en av de farligaste upplevelserna en äldre person kan drabbas av Owen, och därför är det viktigt inte bara för dem att vara medvetna om farorna runt dem utan också för andra som bryr sig om dem eller som känner dem att vara medvetna om hur vi skulle kunna hjälpa till att förebygga fall American Institute of Architects Foundation. Huvudmålet med detta program är därför att sprida kunskap och utbildning om äldres fallrisker och att vidta förebyggande åtgärder som kan vidtas både av äldre och av deras vårdare, barn, grannar, vänner, nära och kära -- kort sagt alla som kommer i kontakt med dem och bryr sig om att hjälpa dem att undvika...


Referenser Al-Faisal, W. Fallförebyggande för äldre personer. Regional granskning av östra Medelhavet. pdf American Institute of Architects Foundation. Design for Aging: An Architect's Guide. Washington, D. Äldre faller Med hjälp av en grundlig klinisk utvärdering kan riskfaktorer, risker förknippade med att falla och utarbeta adekvata interventionsmetoder för att dämpa fallfrekvensen hos äldre uppnås. Strategier för att förebygga äldre fall och hälsoglädjekonsekvenser Hjälpmedel och annan skyddsutrustning: Lämpliga skor krävs för speciella förhållanden, till exempel vinterväder kräver halkskydd medan varmare väder kräver skor med klumpar, vilket underlättar minskat fall Panel on Fall, Clinical Disease Hantering Akut...


Referenser Clemson, L. Cumming RG. Miljöinsatser för att förhindra fall hos äldre personer som bor i samhället: En metaanalys av randomiserade studier. J Åldrande hälsa. Gillespie, L. Insatser för att förebygga fall hos äldre som bor i samhället. Cochrane Database Syst Rev. J Am Geriatr Soc. Utvärdering av ett evidensbaserat utbildningsprogram för vårdpersonal: Canadian Falls Prevention Curriculum CFPC. Journal of Safety Research. Till exempel kan en försämring av perifert seende påverka förmågan att passera fordon som närmar sig säkert, och det minskade rörelseomfånget i en äldre persons nacke kan försämra förmågan att se bakåt när man backar. Det verkar också som om åldrandeprocessen kan påverka kognitiva färdigheter.


Korttidsminnesförlust, till exempel, kan minska körförmågan genom att störa en individs förmåga att bearbeta information effektivt när den går in på en motorväg i trafiken eller byter fil. Sådana problem förstoras när du kör i stressiga situationer. Den högre förekomsten av kognitiv funktionsnedsättning, särskilt demens, bland äldre män och kvinnor leder till en ökad risk för olyckshändelse Jackson, Enligt AAP är personer 65 år och äldre relativt säkra förare som grupp. Referenser Bedard, M. Relaterade dödsfall bland äldre förare och passagerare: tidigare och framtida trender.


Gerontologen. Beers, M. Central Intelligence Agency World Fact Book Washington, D. Dessutom får de som är känslomässigt besvärliga och som är överviktiga – ofta en bidragande orsak till känslomässiga svårigheter – inte extra rådgivningstid. Framtid Mycket modernisering måste göras för att möta detta ökade behov av överviktiga äldre och detta måste göras snabbt. Siffrorna ökar för varje dag och om inte några initiativ tas direkt kan det blåsa upp till en fullvärdig katastrof i framtiden. Det första och främsta steget som krävs är att förändra det nuvarande sjukvårdssystemet för att göra det mer effektivt och ändamålsenligt.


Förändringar måste göras i leveransen av tjänster samt betalningar för att göra den mer tillgänglig för äldre. Ytterligare ett viktigt steg... Referenser Arterburn, David E. Den kommande epidemin av fetma hos äldre amerikaner. Journal of the American Geriatrics Society. Total och central fetma bland äldre latinamerikaner och föreningen med typ 2-diabetes. Fetmaforskning 9 , -- ; doi: Åldrar, sjukvård kan behöva ändras. HealthDay Consumer News Service. Dutton, Drake, D; Engelke. K; McAuliffe, M; Rose, M. Utmaningar som sjuksköterskor står inför när det gäller att ta hand om sjukligt överviktiga patienter i akutvårdsmiljön. Kirurgi för fetma och relaterade. Verket av Leibovitz, et al. De kliniska konsekvenserna av uttorkning är kritiska. Giltigheten av de vanliga laboratorieparametrarna för hydreringsstatus är långt ifrån absolut, särskilt hos äldre.


är en som bedömde hydreringsstatus bland äldre LTC-bor med orofaryngeal dysfagi och där totalt 28 oralt... Bibliografi Spieker, Michael R. American Family Physician 14 juni html Marik, Paul E. Och Kaplan, Danielle Aspirationslunginflammation och dysfagi hos äldre. Juli full Bautmans, I. Rehabil Med. Slutenvårdstider. Oktober Denna svårighet slutar inte bara att orsaka kostbrister utan kan också leda till akuta tand- och icke-tandsjukdomar. Med tidig upptäckt och ingripande kan sådana sjukdomar förebyggas och vårdpersonalen på äldrecentra kan ta ett steg för att screena seniorerna för orala problem och vidta nödvändiga åtgärder.


De kan också utbilda seniorerna i att utöva förebyggande hälsa och även hänvisa dem till lämplig närings- och tandläkare. Det är vanligt att seniorer bedömer sin hälsa, den goda nyheten är att de flesta av dem bedömer sin hälsostatus som bra, mycket bra eller utmärkt. Det finns ett samband mellan självskattad hälsa och dödlighet och förväntningar på att dö, det är därför nödvändigt att uppmuntra de som har ett positivt självbetyg så att de kan behålla och förbättra sin hälsa. De med negativa självbetyg bör inte heller ignoreras utan bör få hjälp att utveckla en positiv attityd...


Referens Alvarado-Esquivel, C. Prevalensen av demens och Alzheimers sjukdom hos äldre på vårdhem och ett seniorcenter i Durango City, Mexiko. BMC Psychiatry, Farone, D. Kontakta oss gärna. Uppsats om miljöskydd. Essä om Diwali. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Logga in. Hem Uppsatsartiklar Informativt skriv åt oss. Logga in på ditt konto. ditt användarnamn. ditt lösenord. Glömt ditt lösenord? Återställning av lösenord. Återställ ditt lösenord. din email. Tisdag 4 januari Ta hjälp.


Hemuppsats om äldreomsorg. RELATERADE ARTIKLAR MER FRÅN FÖRFATTARE. Uppsats om barnarbete. Essä om My Dream Indien. Essä om fotboll. Essä om luftföroreningar. Essä om Swachh Bharat Abhiyan. Uppsats om Lärarnas dag. LÄMNA ETT SVAR Avbryt svar. Vänligen ange din kommentar! Ange ditt namn här. Du har angett en felaktig e-postadress! Vi förser dig med de senaste nyheterna och videorna direkt från underhållningsbranschen. De utvecklar symtom som dåligt minne, intolerans mot förändringar, desorientering, minskad vila, sömnlöshet, misslyckande omdöme, en gradvis bildning av vanföreställningar och hallucinationer, extrem mental depression och agitation, allvarlig mental grumling där individen blir rastlös, stridbar, resistiv. och osammanhängande. I extrema fall blir patienten sängliggande och motståndet mot sjukdomar minskar vilket resulterar i att hans dagar är räknade.


Psykos med cerebral arterioskleros: Detta åtföljs av fysiologiska symtom som akut matsmältningsbesvär, ostadig gång, små stroke som resulterar i kumulativ hjärnskada och gradvis personlighetsförändring. Avgörande anfall är relativt vanliga. Detta är också förknippat med symtom som svaghet, trötthet, yrsel, huvudvärk, depression, minnesfel, perioder av förvirring, minskad effektivitet i arbetet, ökad irritabilitet och tendens att vara misstänksam mot triviala saker. Glömska är ett av de största psykologiska problemen med ålderdom.


Allmän intelligens och självständigt kreativt tänkande påverkas vanligtvis i hög ålder. Emotionellt problem: De blir beroende på grund av nedgången i mental förmåga. När de fattar beslut eller bedömningar förloras deras tillit över sig själva, men för att ha kontroll över de yngre visar de vanligtvis inte denna misstro. De vill vanligtvis att de ska hållas informerade och engagera sig i affärs- och familjefrågor. De vill alltid att de yngre ska ta deras råd och förslag, men på grund av generationsklyftan respekterar de yngre inte deras förslag, vilket gör att de känner sig berövade värdighet och respekt vilket i sin tur leder till känslomässiga problem som depression. Förlust av make under ålderdom är en annan fara.


En makes död skapar en känsla av ensamhet och isolering. Familjemedlemmarnas försumlighet och likgiltiga attityd gentemot de äldre skapar mer känslomässiga problem. Sociala problem: Med åldern lider äldre människor sociala förluster. Deras sociala liv begränsas av förlust av arbete, död av vänner och makar, och detta begränsar deras deltagande i sociala aktiviteter. Centrum för deras sociala liv är deras hem, som begränsas till den interpersonella relationen med familjemedlemmarna.


De lider av ensamhet på grund av att de förlorat de flesta sociala aktiviteter som de en gång utförde. Ekonomiskt problem: Åldrande leder till pensionering från arbetet. På grund av pensionering från arbetet uppstår inkomstbortfall. Levnadskostnaderna blir gradvis höga och pensionen som de får är vanligtvis otillräcklig för att se över sina egna behov. Mestadels äldre människor lider av någon form av sjukdom, detta resulterar återigen i ekonomiska problem eftersom medicinerna blir nödvändiga för att de ska kunna leva sitt liv. Äldremisshandel i Indien: Misshandel eller utnyttjande av äldre medborgare kallas äldremisshandel.


Det kan ske i många olika former. Det sträcker sig från fysisk skada till användning av äldre för att få sina ekonomiska resurser eller annat värdefullt material från dem. De huvudsakliga typerna av övergrepp är: Fysisk misshandel: Fysisk våld innebär användning av fysiskt våld som kan resultera i skada. De vanligaste formerna är att klämma, sparka, slå, slå, slå, slå och bränna. Seniorer har en mycket mjuk hud och på grund av dessa fysiska krafter skadas de lätt. Det är i allmänhet verbalt, men det kan också bero på isolering av personen från de andra familjemedlemmarna.


Sexuella övergrepp: All kontakt utan samtycke med en äldre person betraktas som sexuella övergrepp.

No comments:

Post a Comment