Friday, January 7, 2022

Vatten en värdefull resurs uppsats

Vatten en värdefull resurs uppsats



Avsnitt 1: Historia och samtida synvinkel Vatten är en naturresurs och människor har varit beroende av vatten sedan jaktens insamlingsfas. Med denna vattenkris letar många länder efter nya sätt att anpassa sig till den nuvarande vattenkrisen genom att komma med hållbara lösningar för att hjälpa länder som Indien att hantera sina vattenproblem. Detta är inte ett exempel på det arbete som skrivits av professionella essäförfattare. e-post: [email protected]. Global applikation Globala applikationer som vattenskörd från där jag bor och säger att en annan del av landet som Illinois regnvattenskörd är laglig i Illinois men med två stora lagar. Över åren, vatten en värdefull resurs uppsats, studier har visat att denna dyrbara vara har varit knapp och oförmögen att uppfylla vatten en värdefull resurs uppsats ökande efterfrågan.





Introduktion



Vatten är värdefullt eftersom det är en av de mest grundläggande varorna som upprätthåller livet för människor, djur och växter. Utan vatten skulle det vara omöjligt för någon form av liv att existera i universum. Den naturliga återvinningsprocessen av vatten, även kallad vattnets kretslopp, har säkerställt att vattenvolymen har förblivit relativt densamma i miljontals år. Men med ökad befolkning och mänsklig utveckling har efterfrågan på färskvatten ökat drastiskt och detta har satt enorm press på jordens förmåga att tillhandahålla tillräckligt med vatten för mänsklig konsumtion. Under årens lopp har studier visat att denna värdefulla vara har varit knapp och oförmögen att möta den ständigt ökande efterfrågan. Vatten används i grunden för att uppfylla olika mänskliga behov inklusive dricka, matlagning, städning, transport och användning i olika typer av industrier etablerade av människan.


Det bör noteras att för en individ som väger cirka 45 kg består 32 kg av hans kropp av vatten, vatten en värdefull resurs uppsats. Det faktum att en sjundedel av människokroppen innehåller vatten antyder att denna vara är av enorm betydelse och att dess betydelse inte kan överbetonas. För att förbli friska bör människor dricka cirka två liter åtta gallons eller åtta glas vatten dagligen. En annan viktig betydelse av vatten är baserad på varaktigheten inom vilken en individ kan överleva utan vatten. Studier visar att människor kan överleva i nästan en månad utan att äta, men det är mycket svårt att gå i mer än en vecka utan att dricka vatten.


Bevis tyder på att även om vatten är en av de mest värdefulla varorna, är det också en mycket undervärderad resurs. Sedan livets början har människor bosatt sig längs vattenkällor som floder, sjöar och hav och detta understryker vikten av att bevara vatten. Till exempel har Seinefloden i Frankrike, Nilen i Afrika och Lake Texcoco varit avgörande för överlevnaden för de befolkningar som bor nära dessa vattendrag. Därför kontrollerar och påverkar vattenvård inte bara mänskliga bosättningar, utan det påverkar också de aktiviteter som utförs av människor.


Det finns många strategier som kan användas för att spara vatten. Till exempel kan regnvatten fångas upp i dammar för att säkerställa att tillgången är konsekvent under torra årstider. Dessutom spelar eliminering av utsläpp av föroreningar i floder en nyckelroll för att förhindra förstörelse av sötvattenkällor. Slutligen är återvinning av vatten av stor betydelse för att säkerställa att människor som bor i tätbefolkade stadsområden har färskvattenförsörjning. I grund och botten är vatten en dyrbar vara som inte kan ersättas med något annat eftersom det definierar skillnaden mellan liv och död. Köp uppsats Betala för uppsats Skriv min uppsats Läxskrivning Hjälp Uppsatsredigeringstjänst Uppsatsskrivande Hjälp Skriv min högskoleuppsats Gör min uppsats Terminuppsats Skrivtjänst Kursskrivtjänst Skriv min forskning Uppsats Skrivhjälp Uppsatsskrivning Hjälp.


Logga in Beställ nu. Ring nu! Beställ nu. Söka efter:, vatten en värdefull resurs uppsats. Beställ nu! Få anpassad uppsats från:. Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Fördelar med att studera lokalt", vatten en värdefull resurs uppsats. Skrivet av akademiska experter med 10 års erfarenhet. Gratis essäprover om det givna ämnet "Drömfamilj". Du kan också beställa en plagiatfri skräddarsydd uppsats om ämnet från vår professionella uppsats vatten en värdefull resurs uppsats. Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Sweet Memories Of My Childhood". Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Effects Of The Russian Vatten en värdefull resurs uppsats. Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Varför vill du bli Vatten en värdefull resurs uppsats Apotekare?


Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Teknikens roll i ekonomisk utveckling". Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "American Psycho". Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "History Of Newspaper". Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Teamwork And Collaboration In Nursing". Gratis uppsatsprov om det givna ämnet "Magisk realism i litteraturen". Beställ nu. Ring oss:. e-post: [email protected]. Köp uppsats Läxhjälp Uppsatsredigering Betala för uppsats Skriv min uppsatsuppsats Hjälp Gör min uppsats Uppgift Hjälp Skriv min uppsats Uppsatsskrivning Hjälp Köp terminsuppsats Kursarbete Skriva min forskningsuppsats.





vad är en argumenterande uppsats



Vatten används i princip för att tillgodose olika mänskliga behov inklusive dricka, matlagning, städning, transport och användning i olika typer av industrier etablerade av människan. Det bör noteras att för en individ som väger cirka 45 kg består 32 kg av hans kropp av vatten. Det faktum att en sjundedel av människokroppen innehåller vatten antyder att denna vara är av enorm betydelse och att dess betydelse inte kan överbetonas. För att förbli friska bör människor dricka cirka två liter åtta gallons eller åtta glas vatten dagligen.


En annan viktig betydelse av vatten är baserad på varaktigheten inom vilken en individ kan överleva utan vatten. Studier visar att människor kan överleva i nästan en månad utan att äta, men det är mycket svårt att gå i mer än en vecka utan att dricka vatten. Bevis tyder på att även om vatten är en av de mest värdefulla varorna, är det också en mycket undervärderad resurs. Sedan livets början har människor bosatt sig längs vattenkällor som floder, sjöar och hav och detta understryker vikten av att bevara vatten. Till exempel har floden Seine i Frankrike, floden Nilen i Afrika och Lake Texcoco varit avgörande för överlevnaden för de befolkningar som bor nära dessa vattendrag.


Därför kontrollerar och påverkar vattenvård inte bara mänskliga bosättningar, utan det påverkar också de aktiviteter som utförs av människor. Det finns många strategier som kan användas för att spara vatten. Till exempel kan regnvatten fångas upp i dammar för att säkerställa att tillgången är konsekvent under torra årstider. Dessutom spelar eliminering av utsläpp av föroreningar i floder en nyckelroll för att förhindra förstörelse av sötvattenkällor. Slutligen är återvinning av vatten av stor betydelse för att säkerställa att människor som bor i tätbefolkade stadsområden har färskvattenförsörjning.


I grund och botten är vatten en dyrbar vara som inte kan ersättas med något annat eftersom det definierar skillnaden mellan liv och död. Köp uppsats Betala för uppsats Skriv min uppsats Läxskrivning Hjälp Uppsatsredigeringstjänst Uppsatsskrivande Hjälp Skriv min högskoleuppsats Gör min uppsats Terminuppsats Skrivtjänst Kursskrivtjänst Skriv min forskning Uppsats Skrivhjälp Uppsatsskrivning Hjälp. Logga in Beställ nu. Ring nu! Beställ nu. Söka efter:. Beställ nu! Genom att jämföra historisk medvetenhet om vattenkrisen globalt sett påverkar resultaten av farligt vatten och dålig sanitet avsevärt ekonomisk effektivitet, utbildning och den viktigaste hälsan i hela världen.


Vattenkrisen visar ingen nåd, särskilt i tredje världens länder med kulturer som är mycket beroende av vatten för att överleva. Till exempel har utvecklingsländer som Indien hanterat en vattenkris ett tag. I Indien står omkring miljoner människor inför en vattenkris och på grund av detta är omkring 21 utvecklade städer på väg att ta slut på grundvatten till nästa år enligt National Institute for Transforming India NITI Med denna vattenkris letar många länder efter nya vägar att anpassa sig till den nuvarande vattenkrisen genom att komma med hållbara lösningar för att hjälpa länder som Indien att hantera sina vattenproblem.


Om vi ​​jämför medvetenheten om Indien jämfört med USA, kommer du att se att här i Amerika har vi organisationer som CWA Clean Water Act och på grund av dess strikta regler och lagar för att se till att vi här i Amerika har säkert dricksvatten. I Indien finns det en brist på organisationer som hjälper till att reglera och övervaka den nuvarande vattenkrisen i Indien. Ett annat land som upplever en vattenkris är Mexico City och de omgivande storstadsområdena och detta har orsakat en vattenkris utan motstycke de senaste åren. Enligt en rapport från NPR. Jämfört med USA där vi har byråer som CWA The Clean Water Act som hjälper till att lösa problem till exempel, etablera den grundläggande strukturen för att kontrollera utsläpp av föroreningar till vatten inom U. Ett annat exempel skulle vara hur EPA Environmental Protection Agency har jurisdiktionen att övervaka och kontrollera vissa program som att lägga fram avloppsvattenkvaliteter för produktion.


Vi ser också upprätthållandet av befintliga krav för att sätta vattenkvalitetsnivåer för alla föroreningar i ytvatten i hela USA. Att vara medveten här i Amerika om rätten att ha rent vatten är så mycket annorlunda än vi ser i andra länder över hela världen, och på grund av bristen på utbildning, vägledning och regeringspolitik kommer länder som Indien och Mexiko att fortsätta att se en vattenkris. Vatten i och runt om i världen kämpas för av aktivister och de som känner att denna naturresurs är hotad och detta skulle inkludera organisationer som NSF National Science Foundation har samarbetat med andra organ som visar sitt stöd för en hållbar vattenframtid runt om i världen.


När vi tittar på detta globalt ser vi att minst 1. Avsnitt 2: Verkliga tillämpningar och specifika steg Identifiera möjligheterna till förändring och detta kan börja med att lägga in en plan för att minska vattenanvändningen i min stad. Jag skulle vilja börja använda ett regnvattenuppsamlingssystem för att minska vattenminskningen i mitt hem. Först beräknade det årliga regnfallet i NH och det genomsnittliga regnfallet är cirka 43 tum per år. Tittar på vilken typ av system jag kommer att installera för att fånga regnvatten och jag funderar på ett DIY Do It Yourself Rain Barrel System. Den här typen av system som jag installerar kommer att ha en kapacitet på 55 gallons per fat och jag kommer att installera 2 fat för att slutföra det här projektet. Jag måste välja lämplig plats för att placera dessa fat och jag har bestämt mig för att placera dessa på baksidan av huset på södra sidan av huset nära den sida av taket som lutar mest vilket ger mig större fördel genom att samla in en av de stuprör.


Jag måste se till att det finns en skärm ovanför pipen för att säkerställa att löv och annat skräp filtreras bort. Jag kommer sedan att använda en första spolavledare för att minska föroreningar. Därefter kommer jag att installera en bräddport och ärtgrus för att kontrollera överskottsvatten. Jag kommer att sätta upp ett säsongsbetonat underhållsschema för att underhålla och rengöra fatsystemet. Om man tittar på lagarna i New Hampshire om regnvattenfångningssystem och det är inte bara lagligt i NH, det uppmuntras att göra det. Eftersom jag installerar ett relativt litet system finns det inga zonindelningslagar eller enligt lagar som hindrar mig från att installera den här typen av system.


Den här typen av projekt bör inte ta mer än ett par veckor att slutföra från början till slut. De ekologiska fördelarna med regnvattenuppsamlingssystem är stora, till exempel genom att använda ett regnvattenavskiljningssystem betyder att jag kommer att dra mindre vatten från huvudvattensystemet där jag bor och i gengäld betyder det att mindre vatten kommer att behöva tas upp på konstgjord väg från miljön. Dessa är några av de största fördelarna med ett regnvattenuppsamlingssystem. Om vi ​​tittar på vatteninfrastrukturen där jag bor och tar hänsyn till hur grundvatten och reservoarer i vissa områden ibland är övertäckta. Genom att jag tillför en del av mitt eget vatten från regnet som faller på mitt tak kommer jag att minska dragningen på några av dessa stressade system i min region.


Med en alltmer växande befolkning kommer att driva på ökad konsumtion av människor, jordbruk och företag över hela världen. Vi ser nu effekterna av vattenstress globalt, till exempel förutspås Chile gå från medelhög vattenstress till extremt hög stress, vilket kommer att ha en fruktansvärd effekt på den omedelbara miljön som mestadels befolkas av människor. När man tittar på vattenbrist påverkar det redan alla kontinenter på planeten. Nu har vattenanvändningen ökat globalt med mer än dubbelt så stor befolkningsökning under det senaste århundradet, och allt fler regioner når gränsen för vilken vattentjänster kan levereras på ett hållbart sätt, främst i extremt torra territorier. Länder som Indien, Kina och tredje världens länder och utvecklingsländer som Mexiko kommer att uppleva vattenbrist på högre nivåer än de flesta utvecklade länder.


Global påverkan Den globala effekten av den nuvarande vattenkrisen har en djupgående effekt på de naturliga akvifererna över hela planeten. NASA lade ut en rapport som hämtade information från deras Grace-satelliter och den tyder på att vi ser 13 av planeterna 37 största akvifärer är extremt utmattade från bevattning och annan användning mycket snabbare än de kan återställas av regn eller avrinning över hela planeten. Andra viktiga faktorer kommer att visa att vattenstress också kan skapa sjukdomar, till exempel, förorenat vatten beräknas orsaka mer än , diarrédödsfall per år över hela världen.


Om vi ​​ser vilka andra sjukdomar som överförs från förorenat vatten som dysenteri, kolera, tyfus, polio och diarré. Globalt delas sötvatten ofta av mer än bara ett land, vilket i sin tur kan leda till tvister eftersom sötvatten blir mindre lättillgängligt. Global applikation Globala applikationer som vattenskörd från där jag bor och säger att en annan del av landet som Illinois regnvattenskörd är laglig i Illinois men med två stora lagar. The Green Infrastructure for Clean Water Act som relaterar till vattenbesparing, effektivitet, infrastruktur och förvaltning samtidigt som den främjar uttag av regnvatten. De flesta stater här i U.S.A. det är lagligt att samla regnvatten, men vissa stater som Illinois har strikta regler för hur vattnet samlas upp och även i vissa fall måste vattnet du samlar på din fastighet endast användas på din fastighet utomhus.


Det finns vissa stater som kräver att du låter statliga tjänstemän komma till din fastighet och rapportera om det regnvattenuppsamlingssystem du har på plats. Så utifrån mina resultat tillåter varje stat insamling av regnvatten men med föreskrifter och riktlinjer som ska följas. Möjligheterna att samla regnvatten och använda det på ett bra sätt är avgörande för etisk användning av vatten i alla länder, inte bara här i USA. Nu har vissa stater väldigt lite regler när vi tittar på hur mycket regnvatten som lagras på deras egendom och många stater tillåter insamling av regnvatten och vissa stater uppmuntrar till och med skörd av regnvatten. Lagarna i NH är mycket lika andra stater om inte desamma när det gäller statliga lagar och förordningar om regnvattenuppsamling. Slutsats Vatten är det mest grundläggande behovet för varje människa, djur och växt och andra mikroorganismer globalt.


Vatten är den särskiljande källan till allt liv, utan vatten skulle livet inte existera. Vatten kommer att bli en av de mest sorterade resurserna under de kommande 50 åren, vilket kommer att skapa komplikationer för länder som redan befinner sig på en farlig nivå av uttömda vattenförråd. Om vi ​​inte vidtar åtgärder kommer vi fram till fler och bättre hållbara lösningar som att skörda regnvatten för hållbart vatten, kommer den globala påverkan inte att vara reversibel i sina effekter på människans sätt att leva. Vattenhushållning är nödvändigt för att uppfylla kommande generationers mål. Utan åtgärder mot vattenbrist kommer konsekvenser som kommer att påverka allt levande på denna planet. Referenser Vattenkris — Lär dig om den globala vattenkrisen. Glöm inte att lägga till NSF som referens Maddocks, A. Standarder för rening av dricksvatten för bostäder.


Northon, K. NASA-satelliter avslöjar stora förändringar i globalt sötvatten. International Water Association. Framtida utbredd vattenbrist sannolikt i U. Yeung, J.

No comments:

Post a Comment