Friday, January 7, 2022

Titelsidor för uppsatser

Titelsidor för uppsatser



Innehållsförteckning Titelbladsexempel student och yrkesversion Uppsatstitel Författare Institutionell anknytning Kursinformation Författarnot Sidrubrik. Om du har en undertext, skriv den på raden efter papperstiteln. En titelsida, eller ett försättsblad, är en enda sida som kommer före din tidning. Fortfarande titelsidor för uppsatser frågor? APA Citation Generator. Försök att hålla titeln fokuserad och använd relevanta sökord.





Innehållsförteckning



Publicerad den 6 november av Raimo Streefkerk. Reviderad den 15 september, APA ger olika riktlinjer för titelsidor för uppsatser och professionella papper. Studentversionen av APA-titelsidan bör innehålla följande information med dubbelt mellanrum och centrerad:. Den professionella titelsidan innehåller också en författaranteckning rensad till vänster men inte ett kursnamn, instruktörsnamn eller förfallodatum. Innehållsförteckning Titelbladsexempel student och yrkesversion Uppsatstitel Författare Institutionell anknytning Kursinformation Författarnot Sidrubrik.


Skriv en informativ, slående titel som sammanfattar ämnet för din uppsats. Försök att hålla titeln fokuserad och använd relevanta sökord. Placera titeln tre eller fyra rader ner från toppen av papperet. Centrera och feta den. Scribbr Titelsidor för uppsatser Checker. eller grader Ph. Lista författarna i ordning efter deras bidrag. Om det finns fler än två författare, separera deras namn med ett kommatecken. Professionella forskare bör ange den institution och institution där de bedrivit sin forskning, titelsidor för uppsatser.


Ange information om kursen på en studenttitelsida. För professionella uppsatser kan du inkludera en författaranteckning. Presentera denna information i separata stycken. Placera författaranteckningen på den nedre halvan av sidan. Styckena i författaranteckningen är vänsterjusterade. Den första raden i varje nytt stycke är indragen. Mer information om hur du formaterar författarens anteckning finns i avsnitt 2. För en studenttitelsida består sidhuvudet av bara ett sidnummer i det övre högra hörnet. Det finns titelsidor för uppsatser behov av ett löpande huvud som var fallet i APA 6:e upplagan. En yrkestitel titelsidor för uppsatser har ett rinnande huvud. Det löpande huvudet är en förkortad version av papperstiteln med stora bokstäver.


Den maximala längden är 50 tecken räknat mellanslag. APA täcker inte specifikt hur man formaterar flera instruktörer, men det verkar bra för mig att bara placera dem alla på samma rad, separerade med kommatecken, t. Hur många mellanslag är det från sidhuvud till titel och från titel till namn? Jag har svårt att hitta det här. APA föreslår att titeln ska vara tre eller fyra rader med dubbla avstånd från toppen, och det ska finnas en tom rad igen dubbelt avstånd mellan titeln och författarens namn. Hallå där! Om jag har flera professorer, hur listar jag dem i min rubrik? Närmare bestämt 3, om det finns en APA oxford kommaregel jag behöver veta om.


Ex1: Professor FirstN Last, Professor FirstN LastN Ex2: Professors FirstN Last, FirstN Last. APA ger inte ett exempel på att lista flera instruktörer på din titelsida, men de rekommenderar dig att använda Oxford-komma i allmänhet, så detta titelsidor för uppsatser gäller definitivt här också. Och det är mest meningsfullt för mig att inkludera titlar med varje namn snarare än en samlingstitel för alla. Så något i stil med:. Professor Förnamn Efternamn, Professor Förnamn Efternamn och Professor Förnamn Efternamn. Det finns ingen specifik regel om huruvida förnamnet ska inkluderas. APA rekommenderar att du kollar med din instruktör för att se vad de föredrar, titelsidor för uppsatser, och sedan följa vad de föreslår.


Eller så kan du bara gå med det fullständiga namnet – det är osannolikt att det skulle vara ett problem, titelsidor för uppsatser. Detta är en bra förklaring av vad som behövs men det saknas en förklaring av hur man faktiskt formaterar de obligatoriska fälten, titelsidor för uppsatser. De flesta källor är bra på att ge vad men inte hur. Har du några förslag på var man kan hitta den informationen? Det enklaste alternativet är att använda våra APA-formatmallar. Dessa innehåller alla nödvändiga fält förformaterade, så allt du behöver göra är att fylla i dina uppgifter.


Låt mig veta om det hjälper! Tack för videon. Jag måste skapa ett omslag som innehåller titelsidor för uppsatser namn eftersom det är ett gruppprojekt. När jag lägger till elevernas namn, gör jag titelsidor för uppsatser vilken del vi var ansvariga för? Till exempel: Del 1 - John Smith Del 2 - Wilma Stones. Jag skulle verkligen uppskatta din vägledning. Jag har inte kunnat hitta några sajter som svarade på den här frågan. Nej, du bör inte dela upp författarna efter ansvar - en APA-titelsida listar helt enkelt alla författare på en rad efter titeln. Kontrollera dock med din instruktör om och hur du ska specificera vem som var ansvarig för varje del.


Vissa universitet har sina egna titelbladskrav för studentuppsatser, och dessa åsidosätter alltid det officiella APA-formatet. Rubriken ska beskriva din artikels innehåll så exakt och kortfattat som möjligt. Det finns ingen specifik regel mot att göra din titel till en fråga, så länge den mycket tydligt kommunicerar vad tidningen handlar om. Ett innovativt nytt verktyg som kontrollerar dina APA-citat med AI-programvara. Säg adjö till felaktiga citat! Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen. Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Home Knowledge Base APA Style 7:e upplagan av APA-titelsidans försättsblad, titelsidor för uppsatser. APA:s titelsidas försättsblad Publicerad den 6 november av Raimo Streefkerk.


Den här artikeln återspeglar APA:s riktlinjer för 7:e upplagan. Klicka här för riktlinjer för APA 6:e upplagan. Studentversionen av APA:s titelsida titelsidor för uppsatser inkludera följande information dubbla avstånd och centrerad: Uppsatsens titel Författarens namn Institutionens och universitetets namn Kursnummer och namn Instruktörens namn Förfallodatum för uppdraget Yrkestitelsidan innehåller också en författaranteckning spolad till vänster men inte titelsidor för uppsatser kursens namn, instruktörens namn eller förfallodatum. Vad är ditt plagiatpoäng? Jämför din tidning med över 60 miljarder webbsidor och 30 miljoner publikationer. Är den här artikeln till hjälp? Raimo Streefkerk Raimo är expert på att förklara plagiat och citera källor, titelsidor för uppsatser.


Han har skrivit användbara artiklar sedan dess och förbättrar kontinuerligt Scribbrs Citation Generators. Andra elever gillade också. APA-rubriker och underrubriker APA-rubrikerna har fem möjliga nivåer. Lär dig hur du formaterar varje rubriknivå, när du ska använda dem och hur du ställer in dem i Word. Att skapa bra titlar i akademiskt skrivande Titlar bör vara informativa, slående och lämpliga. Den här artikeln innehåller dessa titulära kvaliteter, mallar, exempel och rubrikfällor. APA löphuvud Ett APA löphuvud kan vara upp till 50 tecken och skrivs med stora bokstäver, titelsidor för uppsatser.


Det visas i rubriken på alla sidor. Pilkenton 7 oktober kl. AM Hur listar jag flera instruktörer på mitt försättsblad? Jag har 3 svar. Hej Ken, APA täcker inte specifikt hur man formaterar flera instruktörer, men det verkar bra för mig att bara placera dem alla på samma rad, separerade med kommatecken, t. Ken A. Pilkenton 12 oktober på AM Jack Caulfield, Tack så mycket. Jag uppskattar verkligen din hjälp med det här problemet. Pilkenton svar. Elizabeth Yaeger 6 augusti kl. PM Hur många utrymmen finns det från sidhuvud till rubrik och från titel till namn? Hej Elizabeth, APA föreslår att titeln ska vara tre eller fyra rader med dubbla avstånd från toppen, och det ska återigen finnas en tom rad med dubbelt avstånd mellan titeln och författarens namn.


Taylor McKenzie 12 juni kl. AM Hej där! Ex1: Professor FirstN Last, Professor FirstN LastN Ex2: Professors FirstN Last, FirstN Last Underbar guide förresten! Hej Titelsidor för uppsatser, APA ger inte ett exempel på att lista flera instruktörer på din titelsida, men de rekommenderar dig att använda Oxford-komma i allmänhet, så detta skulle definitivt gälla här också. Så något i stil med: Professor Förnamn Efternamn, Professor Förnamn Efternamn och Professor Förnamn Efternamn Svar. Rija Haque 21 maj, kl. PM Jag ville veta vilken teckenstorlek jag ska använda för titelsidan? Hej Rija, Vanligtvis bör titelsidan ha samma teckenstorlek som resten av ditt papper. Ex: Dr.





exempel på personliga livsuppsatser



Den professionella titelsidan innehåller papperstiteln, författarens namn på byline , författarens tillhörighet, författarens anteckning, löpande huvud och sidnummer, som visas i följande exempel. När olika författare har olika tillhörighet, använd upphöjda siffror efter författarens namn för att koppla namnen till lämpliga tillhörigheter. Om alla författare har samma tillhörighet används inte upphöjda siffror, se avsnitt 2. Tracy Reuter 1 , Arielle Borovsky 2 och Casey Lew-Williams 1. För en professionell uppsats är anknytningen den institution där forskningen utfördes. Centrera tillhörigheten på nästa rad med dubbla avstånd efter författarnamnen; när det finns flera anslutningar, centrera varje anknytning på sin egen linje.


När olika författare har olika kopplingar, använd upphöjda siffror före kopplingar för att koppla kopplingarna till lämpliga författares. Använd inte upphöjda siffror om alla författare delar samma tillhörighet, se avsnitt 2. Placera författaranteckningen i den nedre halvan av titelbladet. För ytterligare information om innehållet i författaranteckningen, se avsnitt 2. Det löpande huvudet visas med stora bokstäver i sidhuvudet på alla sidor, inklusive titelsidan. Rikta in löphuvudet till vänster marginal. Inställning av titelsida. Students titelsida Elevens titelsida innehåller uppsatsens titel, författarens namn byline , författarens tillhörighet, kursnummer och namn som uppsatsen skickas in för, instruktörens namn, uppgiftens förfallodatum och sidnummer, som visas i detta exempel.


Relaterade åhörarkopior Student Titelsida Guide PDF, KB Student Paper Setup Guide PDF, 3MB. Studentpapper innehåller inte ett löpande huvud om inte instruktören eller institutionen begär det. Följ riktlinjerna som beskrivs bredvid formatera varje element på elevens titelsida. Elevtitelbladselement Format Exempel Papperstitel Placera titeln tre till fyra rader nedåt från titelsidans överkant. Köns inverkan på utvärderingen av humor i romantiska relationer Författarnamn Placera en tom rad med dubbelt mellanrum mellan papperstiteln och författarnamnen. Cecily J. Komma igång. Vissa funktioner kräver en modern webbläsare för att fungera. Använd en annan webbläsare, som Firefox , Chrome eller Safari.


Titelsida En titelsida, eller ett försättsblad, är en enda sida som kommer före din tidning. Den introducerar din uppsats och visar snabbt en läsare följande information om din uppsats: titel författare namn ditt namn, eftersom du skrev uppsatsens datum kursinformation om tillämpligt. Den innehåller inte något av själva forskningsuppsatsen. Första sidan med MLA-rubrik MLA-format rekommenderar att du lägger till en MLA-rubrik på den första sidan av din uppsats. Vad du behöver Om du skapar en MLA-rubrik på första sidan i din uppsats istället för en titelsida, behöver du det mesta av samma information, men du kommer att formatera den på ett annat sätt.


Det första ordet ska dock alltid skrivas med stor bokstav. Inkludera inte en sidnummerrubrik på din titelsida Steg-för-steg-instruktioner Här är stegen du behöver ta för att skapa den perfekta MLA-titelsidan: Högst upp på sidan skriver du namnet på din gymnasieskola, högskola, eller universitet om tillämpligt. Hoppa ner ungefär en tredjedel av sidan och skriv titeln på din forskningsuppsats med skiftläge. Om du har en undertext, skriv den på raden efter papperstiteln. Hoppa ner till den nedre tredjedelen av sidan och skriv ditt för- och efternamn. På följande rad anger du kursens namn och nummer om tillämpligt. Kom ihåg att du bara ska skapa en titelsida om din instruktör begär det. På följande rad byter du från vänsterjusterad text till centrerad text och skriv titeln och undertiteln på samma rad, om du har en av dina papper i skiftläge.


Kursivera, understryka eller placera inte din uppsatstitel inom citattecken. Använd inte citattecken om du inte hänvisar till andra verk i din titel och behöver bifoga de refererade verken inom citattecken. Din forskningsuppsats bör börja på följande rad med dubbla avstånd. Skapa en högerjusterad textrubrik en halv tum från toppen av ditt papper som innehåller ditt efternamn och sidnumret. Alla sidor i ditt papper ska numreras med ditt efternamn och det numeriska sidnumret. Sidan inklusive din MLA-rubrik, titel och början av din uppsats är sida ett 1. Din instruktör kanske specificerar att inte inkludera ett efternamn och sidnummerrubrik på din första sida. Låt en språkexpert förbättra ditt skrivande. Kontrollera ditt papper för plagiat om 10 minuter. Gör kontrollen.


Generera dina APA-citat gratis! APA Citation Generator. Home Knowledge Base APA Style 7:e upplagan av APA-titelsidans försättsblad. APA:s titelsidas försättsblad Publicerad den 6 november av Raimo Streefkerk. Den här artikeln återspeglar APA:s riktlinjer för 7:e upplagan. Klicka här för riktlinjer för APA 6:e upplagan. Studentversionen av APA:s titelsida bör innehålla följande information dubbelt placerad och centrerad: Uppsatsens titel Författarens namn Institutionens och universitetets namn Kursnummer och namn Instruktörens namn Förfallodatum för uppdraget Yrkestitelsidan innehåller även en författaranteckning spolad till vänster, men inte ett kursnamn, instruktörsnamn eller förfallodatum.


Vad är ditt plagiatpoäng? Jämför din tidning med över 60 miljarder webbsidor och 30 miljoner publikationer. Är den här artikeln till hjälp? Raimo Streefkerk Raimo är expert på att förklara plagiat och citera källor. Han har skrivit användbara artiklar sedan dess och förbättrar kontinuerligt Scribbrs Citation Generators. Andra elever gillade också. APA-rubriker och underrubriker APA-rubrikerna har fem möjliga nivåer. Lär dig hur du formaterar varje rubriknivå, när du ska använda dem och hur du ställer in dem i Word. Att skapa bra titlar i akademiskt skrivande Titlar bör vara informativa, slående och lämpliga. Den här artikeln innehåller dessa titulära kvaliteter, mallar, exempel och rubrikfällor.


APA löphuvud Ett APA löphuvud kan vara upp till 50 tecken och skrivs med stora bokstäver. Det visas i rubriken på alla sidor. Pilkenton 7 oktober kl. AM Hur listar jag flera instruktörer på mitt försättsblad? Jag har 3 svar. Hej Ken, APA täcker inte specifikt hur man formaterar flera instruktörer, men det verkar bra för mig att bara placera dem alla på samma rad, separerade med kommatecken, t. Ken A. Pilkenton 12 oktober på AM Jack Caulfield, Tack så mycket. Jag uppskattar verkligen din hjälp med det här problemet. Pilkenton svar. Elizabeth Yaeger 6 augusti kl. PM Hur många utrymmen finns det från sidhuvud till rubrik och från titel till namn? Hej Elizabeth, APA föreslår att titeln ska vara tre eller fyra rader med dubbla avstånd från toppen, och det ska återigen finnas en tom rad med dubbelt avstånd mellan titeln och författarens namn.


Taylor McKenzie 12 juni kl. AM Hej där! Ex1: Professor FirstN Last, Professor FirstN LastN Ex2: Professors FirstN Last, FirstN Last Underbar guide förresten! Hej Taylor, APA ger inte ett exempel på att lista flera instruktörer på din titelsida, men de rekommenderar dig att använda Oxford-komma i allmänhet, så detta skulle definitivt gälla här också. Så något i stil med: Professor Förnamn Efternamn, Professor Förnamn Efternamn och Professor Förnamn Efternamn Svar. Rija Haque 21 maj, kl. PM Jag ville veta vilken teckenstorlek jag ska använda för titelsidan?


Hej Rija, Vanligtvis bör titelsidan ha samma teckenstorlek som resten av ditt papper. Ex: Dr. Jane Doe eller Dr.

No comments:

Post a Comment